Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Інше » Рецепт приготування домашнього йогурту
 

Рецепт приготування домашнього йогурту

19 жовтня, 2011  |  Коментів (21)  |  Рубрика: Інше
 

Рецепт приготування домашнього йогурту


Для приготування домашнього йогурту знадобиться: молоко (я взяла 2 літри), закваска Симбіотик TM «GoodFood», каструля на 2л. і пластикова миска з кришкою на 2л.

Як готувати:

Беремо 2 упаковки ультрапастеризованого молока (в упаковці ТетраПак), переливаємо його в каструлю і трохи підігріваємо до температури 38-40ОС. Молоко не повинно бути дуже гарячим, в гарячому молоці потрібні нам бактерії можуть загинути. Я використовую молоко в упаковці Тетра-Пак бо його не потрібно кип'ятити. Будь-яке інше молоко (домашнє або в звичайній упаковці) обов'язково потрібно перекип'ятити і остудити до t 38-40ОС.

Рецепт приготування домашнього йогурту

Примітка: навіщо потрібно кип'ятити молоко? У свіжому коров'ячому молоці містяться як корисні, так і шкідливі бактерії. У процесі приготування йогурту, ми будемо заселяти в молоко лише «потрібні» бактерії, які дадуть правильну густу консистенцію і будуть корисні для нашого організму. Тому молоко повинно бути стерильним. Кип'ятіння вбиває всі не потрібні бактерії. А молоко в упаковці ТетраПак вже пройшло процес пастеризації, тому в ньому немає бактерій.

Рецепт приготування домашнього йогурту

Відкриваємо пакетик із закваскою Симбіотик (пакетик можна розірвати або розрізати за допомогою ножиць) і висипаємо його в молоко.

Примітка: принцип дії закваски. У заквасках «GoodFood» міститися біфідо- і лактобактерії. Ці бактерії, потрапляючи в молоко, починають активно розмножуватися, перетворюючи молоко в йогурт. При цьому вони збагачують молоко вітамінами В1, В12, С, Е, Р та іншими корисними вітамінами і мікроелементами.

3. Потім перемішуємо молоко за допомогою звичайної ложки.

Рецепт приготування домашнього йогурту

Для приготування йогурту можна використовувати йогуртницю, термос, скляну банку, каструлю або будь-яку іншу посуд з кришкою. Беремо посуд ємністю 2 л, переливаємо в неї молоко і закриваємо кришкою.

Рецепт приготування домашнього йогурту


Рецепт приготування домашнього йогурту


5. Тепер дуже важливо забезпечити тепло для молока. Корисні бактерії, які містяться в заквасці, розмножуються при температурі t 38-40ОС приблизно 8-10 годин. Тому для збереження тепла, щільно укутуємо ємність з молоком в ковдру.

Рецепт приготування домашнього йогурту

6. Молоко залишаємо в теплому місці на 8-10 годин (точний час приготування дивіться на пакетику з закваскою, чим довше продукт стоїть, тим щільнішим він стає).

Через 8 годин йогурт готовий!

Його потрібно переставити в холодильник і зберігати не більше 5 днів (для дітей рекомендується не більше 3 днів).

Посуд, що використовується, має бути чистим! СМАЧНОГО!


Рецепт та фото www.ecomagazin.com.ua

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Mironka (19 жовтня 2011 16:14)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Класний продукт, а можна купити закваску?


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#2 написав: Руслана0306 (19 жовтня 2011 22:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
У Тернополі закваски можна купити на ринку по вул. 15 Квітня. Там один чоловік має різні закваски Йогурт , ацидофільне молоко...


А ще згадала що продукт приготовлений з флакона протягом 5 днів можна використовувати в якості закваски.
 



#3 написав: Олюся (20 жовтня 2011 09:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 37
У Луцьку можна купити ще в деяких аптеках.


--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
 



#4 написав: Людо4ка (20 жовтня 2011 12:00)


Група: Гості
Коментарів: 0
Олюся, підкажи, будь ласка, в Луцьку в яких аптеках можна купити цю закваску?
 



#5 написав: Натонька (20 жовтня 2011 15:30)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Можна в цьому інтернет-магазині smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#6 написав: Zainka (20 жовтня 2011 15:50)


Група: Кондитер
Коментарів: 10
А який той йогурт на смак?
 



#7 написав: Кіра (20 жовтня 2011 19:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
СМАКОТА ДОМАШНЯ!!! ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ what
 



#8 написав: Natalyadiva (20 жовтня 2011 20:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
Дякую за рецепт! А то йогуртниці не маю, то можна спробувати так зробити.
 



#9 написав: вишенька (21 жовтня 2011 09:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 18
Дуже дякую за рецепт!
 



#10 написав: dana (21 жовтня 2011 13:26)


Група: Гості
Коментарів: 0
Скажіть, де в Тернополі можна купити Симбіотик? І де на 15квітня точніше продає мужчина закваски?
 



#11 написав: Оксана4209 (21 жовтня 2011 19:08)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 19
Я купляла капсули "Наріне" в аптеці і робила закваску сама. Так як в нас не знайдеш такої закваски. На склянку теплого кип'яченого молока ( 38 градусів) розкривала три капсули і на 8 год в термос. Потім ставила закваску в холодильник. Додавала до 0,5 літри теплого молока 2ст. ложки закваски , в термос на 8 год.
 



#12 написав: marjana (23 жовтня 2011 14:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
У Львові я купую закваски "Біфівіт", "Йогурт", "Симбілакт"," Віталакт" в магазинах "Сільпо" відділ молочних продуктів. Готую їх у термосі згідно інструкції.
 



#13 написав: Руслана0306 (24 жовтня 2011 21:39)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
В Тернополі є в аптеці вул Карпенка 10 , такі самі як в тому інтернет магазині проякий писала Натонька.
 



#14 написав: Ірка-Шкірка (26 жовтня 2011 00:36)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: marjana
У Львові я купую закваски "Біфівіт", "Йогурт", "Симбілакт"," Віталакт" в магазинах "Сільпо" відділ молочних продуктів. Готую їх у термосі згідно інструкції.


Я також готую в термосі.
Для приготування кисломолочних продуктів спеціально придбала ще й кухонний термометр, адже кожна закваска вимагає певну температуру молока (амплітуда температур - декілька градусів).
 



#15 написав: Alika (26 жовтня 2011 23:00)


Група: Гості
Коментарів: 0
А я вот раньше покупала болгарские, потому что они дешевле вроде как. После этого рецепта решила попробовать вот эти самые, итальянские. Оказалось, что цена оправдана)))) игра стоит свеч - перезаквашивала трижды, а вкус все тот же (кстати, мне вкуснее болгарских показались))))
так что девчонки, экспериментируйте)
 



#16 написав: Яринка (29 жовтня 2011 22:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Дуже цікарий рецептик,треба буде попробувати!Дякуємо!
 



#17 написав: Ірця (30 жовтня 2011 18:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 65
А я в Сільпо тернопільському купила Симбілакт,в молочному відділі
 



#18 написав: zajka02 (30 жовтня 2011 22:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
потрібно спробувати..
 



#19 написав: лесик-лисик (13 грудня 2011 11:49)


Група: Кондитер
Коментарів: 49
у нас не знаю де шукати закваску але хочу дуже спробувати
 



#20 написав: olka-87-87 (8 лютого 2012 13:04)


Група: Гості
Коментарів: 0
Яка різниця між закваскою" Йогурт" і "Симбілакт" що краще?
 



#21 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 18:52)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Корисненько..для дітей та мамочок. belay
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 109
Гостей: 94
Користувачі: FrancisNorse
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100