125 г вершкового масла або маргарина
105 г цукрової пудри
1 яйце
1-2 ч. л. розчинної кави
225 г борошна
1 яєчний жовток
1 ст. л. молока
1 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. шоколадної стружки
1 ч. л. какао
Борошно та цукрову пудру поставити в холодильник на одну годину. Холодне масло, 65 г пудри, яйце, розчинну каву і просіяне через сито борошно посікти на дошці і дуже швидко вимісити гладке тісто. Прикрити рушником та залишити в холодильнику на пів години.
Тісто розкатати на посипаній борошном дошці, товщиною 0,5 см. Формочкою або стаканом витиснути півмісяці і покласти їх на лист для випічки, накритий пергаментом. Жовток розмішати з молоком та змастити півмісяці. Випікати в духовці пи 170 С близько 10-12 хвилин.
Пудру, котра залишилась розтерти з лимонним соком. Перелити масу в мішечок, зобити невеличку дірку та прикрасити тістечка. Посипати какао та шоколадною стружкою.
Мої коментарі: я пекла довший час.. Шоколадну стружку замінила тертим шоколадним цукерком. І... місяці треба робити більші за розміром. В мене дуже маленькі. Краще все ж таки скористатись стаканом. І вони дійсно ароматні)))
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Рецепт з журналу "Чудо-выпечка к весенним праздникам" березень (2003 р)