Тісто:
Борошно - 550 г
Цукор - 1 ст. л.
Молоко - 1 ст
Вершкове масло (розтоплене) - 50 гр
Яйця - 2 шт
Дріжджі - 10 гр сухих (30 г звичайних)
Сіль - 1 ч. л.
Посипка:
Мак - 7 ст. л.
Цукор - 7 ст. л.
Олія - 100 г
1 ст. теплого молока + дріжджі + 1 ст. л. цукру - змішуємо і залишаємо хвилин на 10, щоб маса підійшла.
Як тільки дріжджі почнуть пузиритися, додаємо в масу яйця, вершкове масло (розтоплене), борошно і сіль, перемішуємо і залишаємо тісто в теплому місці. Воно повинне збільшитися в об'ємі приблизно в 2 рази.
Мак змішуємо з цукром і окремо в мисочку наливаємо олію для обмачування наших фіг.
Ну а тепер приступаємо до формування наших фіг))) Накриваємо пергаментом форму.
Відриваємо шматочки від тіста і формуємо з них кульки, приблизно з волоський горіх. Порада: сформуйте відразу всі кульки, а потім поділіть їх на 2 частини, тому що у нас буде 2 шари фіг. В мене приблизно вийшло 66-68 кульок. При формуванні кульок змочуйте руки в олії, на неї потім дуже добре буде приклеюватися мак.
Сформовані кульки обвалюємо в посипку і викладаємо у форму в 2 шари. Якщо посипка залишиться, сміливо посипте нею верхній шар.
Ну а тепер можна включати плиту, поки вона гріється, наші фіги трошки збільшаться в розмірах.
Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Коли остинуть, перекладаємо в тарілку та відламуємо по шматочку. Смачного!
Я пробувала викладати в форму 26 см, але потім це все переклала в форму 21 см. 26 см - завелика форма, а 21 замала трошки... Так що сміло беріть 23-24...Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
За рецепт дякую блогу Малинки, там ще дуже багато цікавих рецептів!