(Рецепт Лимор Тирош)
на 40-50 штук
280 г (2 ст.) борошна +2-4 ст.ложки для розкочування тіста(якщо тісто буде зарідке)
1/2 ч. л. розпушувача
1/2 ч. л. кориці
1/4 ч. л. солі
120 г очищених волоських горіхів (грубо порубати)
150 г гіркого шоколаду (дрібно наламати), а краще давати шоколад-капельки
120 г вершкового масла кімнатної температури
100 г (1/2 ст.) темнокоричневого цукру
70 г (1/3 ст.) білого цукру
1 ч. л. розчинної кави
2 яйця
Змішуємо в мисці борошно, розпушувач, корицю, сіль. Додаємо шоколад і горіхи і ще раз змішуємо.
В миску міксера кладемо масло, два види цукру і каву.
Збиваємо на високій швидкості 4 хвилини.
Добавляємо яйця і збиваємо ще 1-2 хвилини.
Змішуємо обидві суміші (борошняну + масляну) до отримання + / - однорідної маси (звичайно враховуючи ..що скільки б ми не перемішували .. горіхи і шоколад однорідними не стануть:))
Ділимо тісто на дві частини.
На робочу поверхню столу насипаємо трохи борошна кладемо частину тіста і ліпимо "ковбасу" по довжині нашого листа (чим тонше буде " ковбаска "тим менший буде розмір біскотті). Так само чинимо з рештою тіста.
На застелений папером для випічки деко викладаємо наші "ковбаски" і ставимо випікатися в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку (середня полка) на 30 хв.
Виймаємо з духовки, даємо охолонути хвилин 15, нарізаємо "ковбаски" дуже гострим ножем на печиво 1 -1,5 см товщиною
Розкладаємо майбутні "сухарики" на 2 противня.
Ставимо в духовку нагріту до температури 160 гр. і випікаємо 10 хвилин.
Виймаємо з духовки, даємо охолонути і .. До речі, біскотті довго зберігаються в герметично закритій коробці (банці)
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
За рецепт спасибі Соні-бухгалтеру