400 г борошна
200 г цукру (білий та дрібний)
4 яйця
1 ч. л. пекарського порошку (розпушувача)
1 ч. л. солі
1 ч. л. ванільної есенції (або добавте декілька пакетиків (по 10 гр) ванільного цукру),
50 г сушеної клюкви (або світлих родзинок)
150 г мигдальних горіхів
Змішайте в мисці борошно, цукор, сіль та разпушувач.
Розділіть одне яйце на жовток і білок. Білок відставте в сторону.
В розігрітій до 160 градусів духовці підсмажте мигдаль. Хвилин десять, до злегка коричневого кольору.
Вийміть, дайте вистигнути та грубо порубіть.
В миску з борошном влийте яєчну суміш та розмішайте руками.
Тісто по консистенції дуже туге! Не бійтесь. Так і треба.
Добавте мигдаль, клюкву та добре перемішайте ще раз. Розділіть на три рівні частини.
Положіть на поверхню присипану борошном і скатайте "ковбаски", шириною сантиметра чотири.
Положіть на протвень змащений маслом і присипаний борошном.
Залиште між ними відстань.
Збийте білок і намастіть ним тісто.
Поставте в розігріту на 180 духовку на 30-35 хвилин.
До коричневої скоринки. Віткніть зубочистку в середину тіста, якщо вона залишилась сухою, все готово.
Виймаємо, даємо остигнути (тут їх головне не з'їсти одразу!)
і нарізаємо (гострим ножем!) поперек, шматками товщиною близько 1 см.
Викладаємо на той же протвень та знову ставимо в духовку, хвилин на десять.
Виймаємо, даємо остигнути і .....
Вони стануть твердими , коли вистинуть. Не хвилюйтесь, так треба.
Їх можна довго зберігати в банці з плотною кришкою.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт взяла з блогу belonikaМої коментарі: Казала моя свекруха, що сухарики бесподобні!))))