160 г баклажанів
15 г цибулі
10 г зеленої цибулі
10 г олії
35 г томату-пюре
5 г оцту 5%
часник
перець, сіль
Баклажани після видалення плодоножки запекти в духовці, охолодити, розрізати вздовж, відділити шкірку від м'якоті. Дрібно нарубати. Цибулю дрібно нашинкувати та спассерувати з олією, добавити томат-пюре, баклажани та періодично помішуючи, тушкувати до тих пір, поки маса не стане густою. Заправити ікру часником, розтерим з невеликою кількістю солі, оцтом, олією, перцем. Подати ікру на тарілці маленького розміру або в салатниці та посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Рецепт з книги "Кулінарія" (1955)