|
1 буряк 1 морквина 1 ківі прованські трави оливкова олія сік лимона перець сіль мід
Цей салатик дуже корисний та гарно підійде до столу в часі посту. Готуємо. Відваримо буряк та моркву. Почистимо ківі та відварені овочі. Поріжемо все як нам подобається, кубиками, брусочками чи скибками. Посолимо та поперчимо. Полиємо заправкою. Готуємо її так: в мисочці змішаємо оливкову олію, 1 ч. л лимонного соку та 1/2 ч. л меду і трави. Викладаємо на тарілку салат так як Вам подобається. А тепер про користь продуктів, що входять до складу цього салату. Жінкам корисні властивості ківі більш ніж сподобаються. Споживаючи його можна попередити появу сивини у волоссі, значно поліпшити ліпідний обмін в організмі, спалити непотрібні жири і привести себе у форму. Доведено, що одна штучка ківі здатна попередити появу тяжкості в шлунку, допоможе позбавитися від печії, виведе зайвий натрій з організму (це корисно тим, хто любить солону їжу). Ківі – справжня комора природи, в нім знаходиться маса вітамінів, вуглеводи, білки, мікроелементи, клітковина. По багатьом показникам ківі – рекордсмен серед інших ягід і фруктів. Прованські трави містять велику кількість активних речовин: ефірні олії, гіркоти і багато мікроелементів. Вони збуджують апетит, сприяють нормальному травленню. При дієті, додаючи в їжу прованські трави, можна отримати корисні апетитні страви, які допомагають знизити негативний вплив на організм жирної їжі. А тепер лідер за корисністю та популярністю — морква. Відомо, що вона багата на бета-каротин, з якого утворюється вітамін А. Але з сирої моркви його засвоюється значно менше, ніж із вареної чи тушкованої. До того ж порівняно з сирою у вареній моркві міститься втричі більше антиоксидантів, які сприяють запобіганню розвитку раку. Буряк. Цей коренеплід складається до 10% з цукрів, в його невеликому обсязі вистачає місця для білка, жиру, клітковини, фарбувальних речовин, органічних кислот. Кальцій, магній, калій, фосфор, йод і залізо присутні тут у складі мінеральних солей. Смачного Вам!!
Джерело: Моя фантазія..
|
|