вишні без кісточок
250 г вершкового масла
ванільний цукор
розпушувач
1 ст. л. лимонного соку
4 яйця
4 ст. борошна (1 стакан на заміс)
2 ст. цукру
плюс хист!
Підготовляємо вишні. Якщо вишні свіжі, треба вибрати з них кісточки і віджати сок, виклавши на дуршлаг, покладений в іншу ємність, а зверху поставити невеличку каструлю з водою. Якщо вишні заморожені їх треба розморозити і віджати.
Акуратно відділяєм білки від жовтків, білки ставимо в холодильник
Збиваємо жовтки з цукром (1 ст. цукру)
Збиті жовтки ввести в муку
На крупній терці тремо вершкове масло в тісто
Починаємо замішувати тісто вручну
Розпушувач гасимо лимонним соком та добавляємо ванільний цукор
Гарно вимішуємо, добавляючи муку порціями, скільки візьме тісто. Кладемо готове тісто в морозилку на 30 хвилин.
Викладаємо тісто на папір для випічки і тонко розкачуємо (3 мм товщиною)
Перекладаємо розкатане тісто на протвень і формуємо бортики
Викладаємо вишні на тісто, рівномірно розприділяєм, і ставимо в духовку на 15 хвилин
Дивимось в духовку та бачимо, що пиріг підпікся, майже готовий. Виймаємо.
Збиваємо білки з одним стаканом цукру
Рівномірно розприділяємо збиті білки на вишні. Ставимо в духовку поки білок не набуде ніжно-бежевого кольору (4 хв)
Виймаємо, ріжемо в горячому вигляді
Матеріал надано видавництвом "Ранок" екслюзивно для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт з книги О. Сумської "Готовим вместе" Книгу можна замовити на сайті http://www.ranok.com.ua/