Перетираємо муку + розпушувач з маргарином. Додаємо жовтки, цукор, сметану, ваніль і швидко замішуємо пісочне тісто, яке ділимо на три частини: дві більші і одну - меншу. Меншу ставимо пекти без нічого. Температура - 180 гр.
Дві інші частини розкачуємо ( я роблю по одній), присипаємо какао-порошком, зверху вишні і подрібнені горіхи - ставимо на пару хвилин припектись трохи. За той час збиваємо 8 білків зі стаканом цукру і ділимо пополам. Витягуємо припечений корж з духовки, виливаємо на нього половину збитих білків і ставимо допікатись ( 30-40 хв). Готовність коржа перевіряємо по тісту, білки мають бути не засушені, а трохи підрум'янені. Таким чином випікаємо і другий корж.
Збиваємо масло з заварним кремом (його рецептів безліч є на сайті, та й у кожної господиньки, я думаю, є свій улюблений), можна добавити пару ложок соку, якщо вишні консервовані, у мене були на цей раз морожені вишні, тому крем вийшов біленький, а з соком буде рожевим.( але додавати сік потрібно дуже обережно: постійно збиваючи і невеликими порціями, щоб масло не відділилось).
Тепер формуємо сам пляцок: корж з вишнями -крем -пустий корж -крем - корж з вишнями.
Ставимо на ніч пропитатись і смакуємо!
Смачного!!!
Джерело: Мамин записник.