Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Головна » Пляцок з вишнями
 

Пляцок з вишнями

10 березня, 2013  |  Коментів (8)  |  Рубрика: Головна, Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок з вишнями

Тісто:
3 скл. борошна
пів пачки розпушувача
1 пачка маргарину
4 жовтки
3 ст. л. сметани
1 скл. цукру
пачка ванільного цукру

Крем:
заварний (на пів літри молока)
300 г масла

Крім того:
8 білків
1 скл. цукру
1 скл. горіхів
какао

Перетираємо муку + розпушувач з маргарином. Додаємо жовтки, цукор, сметану, ваніль і швидко замішуємо пісочне тісто, яке ділимо на три частини: дві більші і одну - меншу. Меншу ставимо пекти без нічого. Температура - 180 гр.
Дві інші частини розкачуємо ( я роблю по одній), присипаємо какао-порошком, зверху вишні і подрібнені горіхи - ставимо на пару хвилин припектись трохи. За той час збиваємо 8 білків зі стаканом цукру і ділимо пополам. Витягуємо припечений корж з духовки, виливаємо на нього половину збитих білків і ставимо допікатись ( 30-40 хв). Готовність коржа перевіряємо по тісту, білки мають бути не засушені, а трохи підрум'янені. Таким чином випікаємо і другий корж.
Збиваємо масло з заварним кремом (його рецептів безліч є на сайті, та й у кожної господиньки, я думаю, є свій улюблений), можна добавити пару ложок соку, якщо вишні консервовані, у мене були на цей раз морожені вишні, тому крем вийшов біленький, а з соком буде рожевим.( але додавати сік потрібно дуже обережно: постійно збиваючи і невеликими порціями, щоб масло не відділилось).
Тепер формуємо сам пляцок: корж з вишнями -крем -пустий корж -крем - корж з вишнями.
Ставимо на ніч пропитатись і смакуємо!
Смачного!!!

Пляцок з вишнями

Джерело: Мамин записник.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Natalyadiva (10 березня 2013 20:57)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
Такий смачний пляцок!!!!!!!! Дякую за рецепт! winked m05004 Я думаю, що верхній корж можна перевернути вишнями донизу і буде гарніше в розрізі.
 



#2 написав: daisy (10 березня 2013 21:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
what Користуйтесь на здоров'ячко! рецепт випробуваний безліч разів, тому можете пекти не переживаючи, що не вдасться. А перевернути, звичайно -можна, а чому б і ні? У мене просто є ще один пляцочок, теж в ньому є вишні, так там по рецепту верхній корж вверх дном ставимо, начинка до начинки. Імпровізуйте і вдосконалюйте! m05004 Natalyadiva,
 



#3 написав: gutka (11 березня 2013 09:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
гарний пляцок, з вишнями по-особливому смачно
 



#4 написав: Ксенічка (11 березня 2013 15:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Добрий пляцочок!! Люблю з вишнями усе!! Смачно з заварним кремом.Як добре при нагоді мати щось корисненького в маминому записнику love
 



#5 написав: daisy (11 березня 2013 17:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
Ксенічка,
У записниках наших мам цілий кладязь смакоти, але ж хочеться постійно щось новенького, наприклад, а що там у записничках подружок і т.д.

gutka,
дякую!
 



#6 написав: sunnygirl (11 березня 2013 21:00)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 106
Дуже апетитний пляцок має бути дуже смачним.
 



#7 написав: Сонечко (5 червня 2013 15:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
Ось такий у мене вийшов. Повернула верхній корж білками вниз. Все гарно, але крем погано з більками разом тримається, тому при розрізанні в місцях дотику білків і крему- розкладається пляцок.
Смак - супер winked . Вишня і горішки, така солодка кислинка. Буду пекти ще не один раз! Гості розібрали все в лічені хвилини. А це найвищий рівень похвали smile
Але прошу вказувату шо таке пачка маргарину і півпачки розпушувача. У нас пачки (масло, маргарин) по 454 г, а розпушувач продається в банках по 300 гр...


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#8 написав: daisy (11 серпня 2015 16:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
Сонечко,
маргарин- 200 грам, а розпушувач по- різному, 10-18 грам в залежноств від виробника. В даний пляцок достатньо 1-1,5 чайної ложечки розпушувача. А щоб крем краще тримався, можливо потримайте пару годин при кімнатній температурі, а потім в холодильник? Але я не повертаю білками всередину, а печу саме так як на фото. Спробуйте ще так. a0a
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 7
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100