Зварити горох до такого стану, щоб легко було його розтерти.
Гарячий горох дати в блендер чи комбайн і на найвищих обертах добре його перетерти, щоб вийшло гладесеньке пюре без грудок.
До гарячого пюре додати масло (не жалійте) за смаком і влити гаряче молоко. Я даю не багато, щоб вийшов справжній суп-пюре. Посолити.
В кінці видусити часничок (к-ть за вашим смаком).
Обовязково!!! До того супу ідуть сухарики.
Батон порізати на кубики. Добре висушити на сковорідці. Я люблю, щоб ті сухарики були трошки з маслом. Коли вже майже готові- нарізати плястерками масло на сухарики. Масло розпуститься і просякне в сухарики. Вони тоді такі смачні!!!!
Суп подавати відразу. Посипати сухариками.
Рецепт спеціально для відвідувачів сайту http://dreamfood.ua
За рецепт дякую Уляночці (виручила в тяжку хвилину, коли я роздумувала, щоб це таке приготувати смачненьке)