400 г муки
7 г сухих дріжджів
250 мл теплого молока
щіпка солі
4 ст. л. цукрового піску
1 яйце
трохи вершкового або олії для змазування форми
декілька штук спагетті для вусів
Просій муку через сито в миску, а потім змішай з сухими дріжджами. Додай тепле молоко і по щіпці солі і цукру і, не кваплячись, заміси тісто. Потім дай йому 30 хвилин постояти, щоб воно підійшло. Для цього накрий тісто чистим кухонним рушником і постав в тепле місце. Після цього ще кілька разів обімни тісто на робочому столі, злегка посипаному мукою. Потім розділи його на 10 однакових частин.
Злегка присип руки мукою, щоб до них не прилипало тісто, і з кожної частини зроби заготовки для майбутнього зайченяти: скачай кулі великого і середнього розміру - для живота і голови, по 4 маленьких кульки - для ніг і рук і по 2 тонких джгутика - для вушок. Тепер візьми велике деко і як слід змасти його невеликим шматочком вершкового масла. Заздалегідь нагрій духовку до 175 градусів
У маленькій мисці збий до утворення піни яєчний білок вилкою або маленьким вінчиком. Потім візьми пензлик, окуни його в білок і акуратно змасти на зайцеві ті місця, до яких приклеюватимуться лапи, вуха і голова.
З'єднай всі приготовані частини разом і змасти зайців збитим яєчним жовтком. Виклади їх на деко, і постав його на другу полицю духовки знизу і випікай приблизно 25 хвилин до золотистого кольору.
Дістань деко з духовки. Через п'ять хвилин ти зможеш обережно зняти зайців з гарячого дека лопаткою і покласти на кухонну решітку. На ній вони зможуть як слід остигнути. Потім пофантазуй і прикрась зайців за своїм смаком.
Різноколірною цукровою глазур'ю, наприклад, ти можеш "намалювати" лице і прикрасити одяг. Шоколадне драже або інші прикраси можна використовувати для носа і гудзиків. А як вуса підійдуть спагетті.
Журнал "Приятного аппетита!" №5 (1998)