|
200 гр шоколаду (краще взяти половину чорного і половину молочного) 100 гр вершкового масла 3 яйця і 2 жовтки цукор за смаком 1 столова ложка борошна ( без гірки)
Шоколад і вершкове масло постав на водяну баню на середній вогонь, не чіпай поки не побачиш, що вершкове масло розтопилося. Тільки після цього змішуй шоколад і масло в одну масу. Окремо перетри яйця і жовтки з цукром. Кількість цукру контролюй сама, виходячи зі свого смаку. Перетирається до стану білої маси. У яєчну масу потрібно додати столову ложку борошна. На цей момент вже розтопився шоколад, ти його перемішала і зняла з вогню. Шоколад має бути не гарячий, але теплий, щоб жовтки трохи заварилися. Шоколад введи в жовтки, перемішати. Розігрій духовку до 180 градусів. Змасти маслом формочки (краще брати не силіконові, а керамічні), можна присипати їх какао або борошном. Залий шоколадну масу у формочки. Фондан підніметься приблизно на 1,5-2 см, тому наповнювати форму можна практично до кінця. Постав фондан в духовку на 7-10 хвилин. Вони пропікаються від країв, а зверху утворюється шапочка. Коли на поверхні не буде сирої блискучої плівки - фондан готовий. Вийми його з духовки, дай охолонути , акуратно дістань з форми. Подають фондан теплим, присипавши цукровою пудрою, прикрасивши м'ятою.
P.S. Я брала по одній плитці чорного та білого шоколаду. Випікала 9 хв. Просто неймовірне тістечко!!
Джерело: Цим рецептом поділилася переможниця другого сезону телевізійного кулінарного шоу «Майстер Шеф » Єлизавета Глинська .
|
|