Для 5-6 батонов загальною вагою 1000-1200 г:
звичайне безопарне дріжджове тісто з 4 стаканов муки
1 яйце для змащування
0,5 ст. миндалю або інших горіхів для обсипки
Готове тісто розрізати на невеликі шматки. Краї кожного шматка підібрати, надавши йому кулясту форму. Після 3-5-хвилинної розстойки розкатати кожен шматок тіста у вигляді батона і укласти на змащене маслом деко місцем з'єднання тіста вниз, потім гострим тонким ножем надрізати на поверхні батонів косі або прямі лінії або вистригти ножицями шпильки, можна залишити батон абсолютно гладким.
Після повної разстойки тривалістю 40-50 хвилин змастити батончики яйцем, посипати горіхами, миндалем або штрейзелем і випікати протягом 15-18 хвилин при температурі 230-250 градусів.
Книга "Домашнее приготовление" Р.П. Кенгис (1965 р)