Для 550-600 г печива:
2 ст. вівсяних пластівців
1 ч. л. муки
3/4 ст. цукрового піску
100 г масла
2 яйця
1/2 ст. горіхів
1 г ванільного цукру або цедру 1 лимона
або лікеру 1 ст. л.
Масло з цукром і ароматичними речовинами розтерти в каструлі деревяной лопаткою до біла і, розтираючи, поступово додавати по одному яйцю. Коли в масі зникнуть крупинки цукру, додати вівсяні пластівці, заздалегідь перемішавши їх з пшеничною мукою і дрібно нарубаними, трохи підсмаженими горіхами (арахісом)
Тісто злегка перемішати і брати чайною ложкою, а іншою ложкою виштовхувати його з першої на змащене маслом і посипане мукою деко.
Після 15-20-хвилинної випічки при температурі 170-200 градусів обережні зняти печиво з дека ножем.
Книга "Домашнє приготування" Р.П. Кенгис (1965 р)