|
280 г борошна 80 г цукру 1 ст. л. розпушувача щіпка солі 1 яйце 240 мл молока 80 г вершкового масла, розтопити і охолодити 200 чорної смородини
Для крему: 300 мл вершків (жирність від 20%) 250 г згущеного молока 1 ст. л. розчинної кави 1 ч. л. крохмалю
Розігріти духовку до 190-200 градусів. Окремо змішати сухі інгредієнти і «мокрі» (яйце, молоко, масло) Потім влити яєчно-молочну суміш в борошно і акуратно перемішати ( не довго!) Акуратно ввести смородину. Розкласти в формочки і поставити в духовку на 20-25 хвилин. Готові кекси охолодити, покласти на тарілку і полити кремом.
Кавовий крем: Прогріти 250 мл вершків з 250 г згущеного молока і 1 ст. л. розчинної кави. Коли закипить, влити 50 мл вершків, розведених з 1 ч. л. крохмалю. Трохи охолодити та можна поливати кексики.
|
|