12 штук
250 г вершків 15-38 % 50 г вершкового масла 1/2 скл. молока 3 ст. л. кукурудзяного борошна (бажано дрібного помолу, тоді маффіни виходять ..ну дуже ніжними) 2 ст. л. звичайного борошна сіль, перець 3 яйця 3 ст. л. сметани 100 г жовтого сиру натертого на дрібній терці 100 г бринзи натертої
Для різноманітності як добавки можна використовувати:
2 ст. л. дрібно нарізаного базиліку 3 ст. л. дрібно нарізаного кропу 3 ст. л. кедровиx горішків 1/2 скл. консервованuх кукурудзяних зерен
1. В каструлю влити вершки, молоко, покласти масло, сіль та перець. Довести до кипіння . 2. Всипати два види борошна та швидко перемішати (Заварюємо борошно). Знімаємо з вогню. Трішки охолоджуємо. 3. По одному додаємо яйця, добре перемішуємо після кожного яйця. 4. Кладемо "добавки" Ще кілька раз перемішуємо. 5. Розкладаємо в форми на 3/4 висоти та випікаємо 30 хвилин.
Джерело: Рецепт Соні https://buxgalter-sofi.livejournal.com/tag/маффинс#home
|