 |
Вода — 250 г Вершкове масло 82,5% — 100 г Борошно — 150 г Цукор — 5 г Сіль — 5 г Яйця — 4-5* шт Сир Зелень Червона риба
Розтопіть вершкове масло в воді та доведіть до кипіння. Додайте борошно. Поверніть сотейник на вогонь і постійно мішайте. Тісто швидко збереться в кулю, на це піде 2-3 хвилини. Ви повинні побачити тонку білу кірку на дні. Зніміть сотейник з вогню. Введіть яйця по одному, кожного разу добре перемішуючи масу. Можна ложкою або ж міксером. Яєць піде від 3 до 5. Тому кожного разу добре перемішуйте тісто і слідкуйте, що вийшло. Ми очікуємо на однорідну текстуру гладкого тіста, без крупинок. Перекладіть тісто в мішок з насадкою 10 мм. Тісто може пролежати в мішку і 12 годин, але можна працювати і відразу. Відсадіть на пергаменті кульки діаметром 2-2,5 см. Випікайте в духовці при 170 градусів до отримання рум'яної скоринки (режим верх-низ). Профітролі чудово піднімуться. Наріжте свою улюблену зелень. З'єднайте з сиром та добре перемішайте, збийте трошки міксером. Перекладіть в мішок. Ідеально з насадкою відкрита зірка. Діаметр приблизно 12-14 см Готові заварні остудіть Розріжте хлібним ножем пополам. Наповніть рибою та сиром. Подавайте с зеленню.
Джерело: Рецепт з сайту Андрія. Щиро вдячна!
|
 |