450 г муки
30 г цукру
25 г маргарину
1 яйце
7 г солі
15 г дріжджів
220 г води (я дала молока)
550 г гарбуза
цукор
кориця
20 г масла
Тісто для пирога готується опарним способом. 1/3 готового тіста залишають для приготування решітки (оформлення) на поверхні пирога. Решту розкачують у пласт товщиною 1,2-1,5 см будь-якої форми (квадратної, круглої або овальної). Розкачаний пласт викладають на змащений лист; на його поверхню рівномірно накладають начинку, після чого на начинку викладають з прутиків тіста решітку, закріпляючи кінці кожного прутика з напівфабрикатом пирога, по краях пирога викласти тісто у вигляді бортика. Перед випіканням пиріг змастити жовтком, випікати при температурі 150-180 градусів протягом 50-60 хв.
Приготування начинки: обчищений гарбуз (м'якоть) нарізають дрібними кубиками і підсмажують на маргарині, додають цукор, корицю, вишні і добре перемішують.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт з книги Погодіна Йолана, Бачо Катерина: Закарпатське печиво