|
1 кг картоплі 600-700 мл стетани 2,5 ст. л. борошна 1 л молока сіль, перець, зелень петрушки
В 5л каструлю налити 1,5-2 літри води поставити закипати. Можна дати копчене реберце, або шматок копченої ковбаси, або шкірку з копченого сала, можна без. Картоплю очистити, нарізати 1,5-2см кубиком. Вкинути у підсолену воду, зварити до готовності. Сметану змішати з мукою, влити гарячої води з картоплі до сметани, розмішати і вилити до картоплі. Закипятити, хай булькне декілька разів, влити молоко. Додати спецій, сіль, перець, приправу, я люблю свіжу пертушку, навіть не різану. Добре смакую гарячим з маринованою або свіжою цибулькою. Холодним, особливо в спеку смакує з помідором. п.с. - Такі супи готують у нас на Закарпатті (під угорським кордоном) з: -молодої стручкової фасолі; -молодої картоплі; -молодої картоплі і стручкової фасолі; -сухої фасолі з копченостями: -молодої капусти запрявляючи кропом; -молодого кабачка (цукіні) заправляючи кропом; -з листів свіжого салату з кропом; -цвітної капусти. Я коли началась у Львові, то найбільше львів'янам смакував суп з картоплі. Смачного!
Джерело: від бабусі
|
|