|
Для салату:
1 невелика пекінська капуста 1 шт. цибулі-порею 1 шт. помідор 1 ч.л. чорного кунжуту
Для заправки:
1 шт. яблуко велике 70 мл олії 2 ч.л. гірчиці не дуже гострої 0,5 ч.л. цукру 0,5 ч.л. солі 0,5 ст. л. оцту яблучного 50 мл.води щіпка чорного меленого перцю
Всі інгрідієнти для салату порізати, як подобається, змішати.
Приготувати заправку. Яблуко почистити, порізіти дрібними кубиками і викласти на папельню. Додати воду, цукор, сіль, оцет і поставити тушкувати до м'якості яблука, приблизно хв.15, час від часу помішувати. Практично вся рідина має випаруватись. Тепле тушковане (не гаряче) яблуко перекласти в чашу блендера і збивати до гладкої маси, поступово додати перець, гірчицю і легенько, цівочкою вливати олію продовжуючи збивати. Десь 1-2 хв. Тоді можна спробувати на смак - додати солі, цукру, оцту, перцю або гірчиці. Якщо на ваш смак чогось бракує, то додати і ще раз перемішати. З цієї кількості продуктів в мене вийшло майже 150 г заправки. На вигляд вона, як майонез, а смак цікавий - пікантний. Готовим соусом заправити салат, додати кунжут. Виходить простий, але цікавий салатик.
P.S. В мене в салат ще додано пару крабових палочок, щось захотілось.
Джерело: від співпрацівниці.
|
|