200 г пармезану 1 середнє кисло-солодке яблуко 1 середня груша 2 ст. л. майонезу 2 ст. ложки фруктового йогурту (грушевого або яблучного) 0,5 ст. л. гірчиці 1 ст. л. лимонного соку трошки солі і цукру до смаку 2 ст. л. подрібненого мигдалю
Сир порізати тоненькими брусочками. Помиті і почищені яблуко і грушу теж порізати тоненькими брусочками. Приготувати заправку: майонез (в мене домашній), йогурт (в мене домашній без наповнювача), гірчицю, лимонний сік ретельно збити, додати до смаку сіль і цукор. Перемішати сир з фруктами, залити заправкою і ще раз акуратно перемішати. Дати настоятися в холодильнику 20 - 30 хв. Перед подачею зверху притрусити подрібненим мигдалем. Я притрусила мигдалевими пластівцями і волоськими горіхами. Легенький і ніжний салат.
P.s. На наступний день він ще смачніший (на мій смак).
Джерело: "Немецкая кухня"(том 17) з серії "Кухни народов мира"
|