|
220 г молока 3 ст. л. грецького йогурту або сметани 10-15% 4 ст. л. олії 1 яйце 260 г борошна 1,5 ч. л. розпушувача 0,5 ч. л. солі чорний перець до смаку
Для начинки: 150 г твердого сиру 5-6 гілочок петрушки 1-2 зубці часнику 100 г моцарелли
Розігріти доховку до 180 С Підготувати формочки для маффінів. Для начинки натерти сир на грубій терці. Петрушку промити, добре висушити і дрібно нарізати. Часник подрібнити, моцареллу розрізати на 12 шматочків. Для тіста з'єднати в великій мисці молоко, йогурт або сметану, олію та яйце і перемішати до однорідної консистенції. Просіяти борошно, розпушувач, сіль та перець. Поступово ввести суху суміш в рідку і перемішати до з'єднання всіх компонентів. В кінці додати тертий сир, петрушку та асник. Викласти в формочки одну третю тіста і покласти в центр по шматочку моцарелли. Накрити моцареллу тістом, що залишилось, наповнюючи формочки майже до країв. Випікати маффіни в розігрітій духовці 20-25 хвилин до готовності. Остудити маффіни спочатку близько 15 хвилин в формах, а потім на решітці.
Джерело: Рецепт з інстаграму azourabova
|
|