25 г свіжих дріжджів 1 ч. л. солі 1 ч. л. цукру 250 мл води 1 ст. л. оливкової олії 400 г борошна 100-150 г твердого сиру
Дріжджі розвести в теплій воді з цукром і залишити на 10 хв. Додати сіль, олію, муку, тертий сир і замісити м'яке тісто, відразу розкачати круглу паляницю. Викласти на бляшку ( в мене кругла діаметром 32 см). Зробити ножем надрізи не дуже глибокі. Накрити і залишити на 30 хв. Пекти до підрум'янення при температурі 200 С 30 хвилин,в мене печеться швидше.
P.S. Дівчата, дуже смачний хліб з яскраво вираженим сирним смаком.
Джерело: Рецепт з форуму Say7
|