Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Кекси та рулети » Лимонні капкейки з курдом та меренгою
 

Лимонні капкейки з курдом та меренгою

18 жовтня, 2015  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Випічка » Кекси та рулети
 

Лимонні капкейки з курдом та меренгою

190 г борошна
1 ч. л. розпушувача
100 г вершкового масла
275 г цукру
2 яйця
1 лимон на сік і цедру
125 г йогурта 5%

Для лимонного курду:
1 лимон для цедри
115 г лимонного соку
75 г цукру
60 г масла
4 жовтка

Починаємо з того, що перемішаємо добре борошно і розпушувач. Не лінуйтеся, дуже важливо добре з'єднати сухі інгредієнти. У іншій чаші змішаємо масло кімнатної температури і цукор . Збивайте міксером до повного з'єднання інгредієнтів, хвилини 2-3. Почергово додавайте яйця , кожен раз добре перемішуйте міксером суміш.
Якісно все розмішали і вводимо йогурт або сметану. Беріть середню жирність (5-10%). Туди ж додаємо сік лимона і всю цедру (якщо лимон невеликий, візьміть 2 або 3, чим більше цедри, тим пахучіше).
Закінчуємо сухою сумішшю в три етапи. Додали третину борошна з розпушувачем, змішуємо міксером і повторюємо. Готовое тісто викладаємо у паперові формочки, укладені у форму.
Випікайте при 160-170 градусах хвилин 20-25. Тут визначаємо так: як тільки зверху почне утворюватися легка скоринка - пора виймати. Коли вийняли першу партію - викладіть кекси на решітку, нехай остигають. Коли всі кекси випекли і охололи, наповнимо їх лимонним курдом, приготовленим заздалегідь. Не пропускайте цей крок. Кекси без курда будуть смачними, але лимонного блаженства вже не вийде.
Готуємо лимонний курд.
Натріть цедру з одного лимона на дрібній тертці. Сильно подрібнювати не варто, тому що надалі ми будемо крем проціджувати. Вичавіть сік лимонів. Відокремте жовтки від білків, нам знадобиться 4 жовтки. Зберіть в чаші або відразу в сотейнику цукор, вершкове масло, лимонний сік, цедру і жовтки. На середньому вогні в сотейнику нагрівайте масу, постійно помішуючи віночком. Поступово вона стане густою, з'являться великі бульбашки (які будуть тут же лопатися). Якщо хочете отримати більш густий крем - додайте 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю на самому початку. Знімайте суміш з вогню і процідіть через середнє сито. Тут важливо позбутися цедри і грудочок від яєць. Готовий курд перелийте в баночки, накрийте плівкою (так, щоб вона стосувалася поверхні крему) і дайте охолонути, після чого приберіть в холодильник. За ніч він придбає свою правильну текстуру.
Зверху капкейки покриваємо білковим кремом. Я брала рецепт від idianka італійська меренга

Джерело: andychef.ru

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (21 жовтня 2015 19:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Дуже красиво та смачно love tongue


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: kykysja41145 (21 жовтня 2015 22:04)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 31
Має бути дуже смачно. Забираю в закладки, при нагоді зготую
 



#3 написав: Тереза (21 жовтня 2015 22:06)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Неймовірна смакота!!!фото супер!
 



#4 написав: Кіра (20 січня 2016 09:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
яка краса!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 32
Гостей: 24
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100