5 великих слив, розділених навпіл 1 i 1/3 скл. пшеничного борошна 2 ч. л. розпушувача без верху щіпка солі 100 г вершкового масла кімнатної температури 2/3 скл. цукру 1 пач. ванільного цукру 1/4 скл. темного какао 1 яйце 1/2 скл. молока
Верх: 1 ст. л. коричневого цукру 1 ч. л. кориці
Духовку розігріти до 180 градусів.
Борошно та какао просіяти. Додати розпушувач та сіль.
Масло збити з цукром та ванільним цукром. Збивати близько трьох хвилин міксером на найвищих обертах. Додати яйце та вимішати до з'єднання всіх складників.
До масляної суміші додати половину борошна та половину молока, вимішати. Додати решту борошна та молока, трохи вимішати до поєднання всіх складників.
Тісто перекласти в тортівницю діаметром 20 см, застелену пергаментом. Вирівняти та викласти половинки слив, штіркою вниз. Цукор вимішати з корицею та посипати ним верх пирога.
Запікати пиріг близько 50 хвилин.
Вдалої вам випічки!
P.S. Коричневого цукру не мала, тому посипала звичайним білим. Дуже смачний пиріжок!
|