250 г пшеничного борошна 0,5 ч. л. соди 1 ч. л. розпушувача 50 г м'якого масла 100 г цукру 1 пачка ванільного цукру (16 г) 130 г шоколаду 2 яйця 250 мл вершків або молока 2 ст. л. олії 1 ст. л. лимонного соку 50 г подрібнених волоських горіхів
Додатково: волоські горіхи або мигдаль для посипання
Духовку розігріти до 200 градусів. Викласти металеву форму паперовими формочками для кексів.
Борошно вимішати з содою та розпушувачем. Додати масло і розтерти пальцями в крихту. Додати цукор та ванільний цукор, шоколад з горіхами та вимішати ложкою.
В другій мисці вимішати молоко, яйця, олію та сік з лимону.
Мокрі складники додати в сухі швидко вимішати ложкою, але тільки до з'єднання всіх складників.
Тісто перекласти в підготовлені форми і накладати в формочки до 3/4 висоти. Зверху посипати горіхами та випікати приблизно 20 хвилин.
|