Розчинити в молоці какао і довести до кипіння, долити розчинену в гарячій воді каву. Охолодити.
Яйця збити з цукром. Додати охолоджене какао з кавою, поступово вмішати борошно просіяне з порошком до печива. Додати олію, есенцію і сироп. Все акуратно вимішати. Тісто має литися (має бути трохи рідше, але не дуже, як добра домашня сметана). Розділити тісто на дві частини і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці десь 15-20 хв. до сухої дерев'янної шпажки.
Охолоджені коржі кожен розрізати на 2 і просочити запареною кавою з цукром і коньяком.
Для крему шоколад подрібнити, додати до вершків і нагрівати на вогні, аж поки шоколад не розчиниться. Охолодити. М'яке масло збивати і потрошку додавати шоколад з вершками і варене згущене молоко, по ложечці сироп амаретто.
Готовий крем поставити до холодильника хв. на 15-20.
Просочені коржі перемастити кремом, зверху залити звареною і охолодженою глазуррю.
Боки і верх торта прикрасити мигдалевими пластівцями або подрібненими мигдалевими горішками (як в мене).
P.s. Торт виходить десь 7,5 см висотою в тортівниці діаметром 26 см.
Джерело: Від знайомої весільної господині.