Інгредієнти: Для 12 кексів: 200 г абрикосів 260 г борошна 2,5 ч. л. розпушувача 1/2 ч. л. соди 2 ч. л. кориці 2 яйця 125 г цукру 80 мл соняшникової олії без запаху 1 ст. л. ванільного цукру 250 мл молока
Для штрейзеля: 50 г борошна 30 г меленого мигдалю 75 г цукру 1 ч. л. кориці 90 г м'якого вершкового масла мигдальні пелюстки для обсипання
Борошно змішати з розпушувачем, содою і корицею. Абрикоси порізати на дрібні шматочки і додати до сухої суміші. Яйця збити міксером з цукром. Додати до яєць рослинне масло, ванільний цукор і молоко і все ретельно розмішати. З'єднати борошняну і яєчну суміші. Все розмішати. Для штрейзеля змішати борошно з меленими горіхами, цукром, корицею і маслом. Все розтерти. У форму для кексів вставити паперові формочки і ложкою викласти в них тісто. До самого верху. Зверху викладаємо штрейзель і присипаємо мигдальними пелюстками. Випікати кекси при температурі 200 градусів 25-30 хвилин. Потім дістати з духовки і залишити у формі на 5 хвилин, щоб вони трохи охололи. Потім їх вийняти і повністю остудити.
P.S. Мафіни соковиті і мають ніжний м'якуш з шматочками фруктів. У них легкий ... практично невловимий аромат кориці і ванілі!!
Джерело: edimdoma.ru
|