Спочатку приготувати маринад:
з гілочок м'яти обірвати листочки і половину з них дрібно посікти ножем. В мисочку покласти промиті родзинки, додати посічену м'яту, дрібно посічений часник. Поперчити свіжо змеленим чорним перцем, додати цукор, сіль і винний оцет (червоний або білий — неважно). Все перемішати і залишити, поки смажаться кабачки.
Кабачок нарізати кружальцями 5-6 мм товщиною і обсмажити з обидвох боків до світло-рум'яного кольору в розігрітій оливковій олії.
Із смажених кабачків злити залишки олії і ще гарячі кабачки полити приготованим маринадом. Акуратно все перемішати.
Остудити кабачки в маринаді до 1 години. Перекласти на тарілку, зверху посипати кедровими горішками (в мене звичайні посічені грецькі) і залишками листочків свіжої м'яти.
Можна подавати в якості закуски або як самостійну страву.
Несподівано цікаве і смачне поєднання інгредієнтів. Оскільки розпочинається сезон кабачків, то така страва буде доречною, як альтернатива звичайним смаженим кабачкам.
Спробуйте і смачного!