Тісто 500 г борошна 1 ст. л. сухих дріжджів 1/2 ч. л. солі 1 1/4 скл. води 4 ст. л. оливкової олії 3 великих свіжих помідора 1 ч. л. з верхом оригано 1 ч. л. солі олія для змащування тіста
Дріжджі залити 3 ст. л. води і залишити до утворення пухирців. Замісити дуже м'яке тісто-не менше 8 хвилин. При необхідності додати трохи води або борошна. Поставити в тепле місце на 40 хвилин. Потім знову вимісити тісто. Велике деко від духовки застелити пергаментом. Тісто розкатати і викласти на всю поверхню дека, роблячи по краю периметра потовщення. Змастити верх тіста олією. Помідори нарізати кружальцями і розрізати навпіл. Викласти на всю поверхню тіста. Оригано змішати з сіллю і посипати на тісто і помідори. Духовку розігріти до 230 градусів. Пекти впродовж 25 хвилин. Не пересушити!
Джерело: За рецепт спасибі Клара_С Від італійського шефа Джакомо.
|