|
5 л яблук, тертих нагрубо 2 л цукру 100 мл оцту
Яблука почистити, потерти нагрубо, відібрати 5 літрів. Вимішати з цукром, проварити 10-15 хвилин, додати оцет і тушити 2-3 години на малому вогні, постійно помішуючи. Повидло розкласти в простерилізовані банки і закатати. Можна зберігати під капроновою кришкою в прохолодному приміщенні. Якщо бажаєте світлішого кольору і менш густіше - варіть 1,5-2 год. Якщо темніше і густе - варіть 2-3 год. Я варила 2 год. Повидло виходить густе, як мармелад. Дуже смачне, підходить і для випічки. З цієї порції в мене вийшло 2,5 літри повидла.
Джерело: Рецепт моєї мами-свекрухи.
|
|