Ця мастика мені сподобилася кольором і дешевизною. ЇЇ мінус - вологість. На смак дуже добра.
Отже, закип"ятити воду з маслом+ сіль, какао, добре розмішати і + борошно. Отримаєте круте заварне шоколадне тісто. Охолодити.Потім потроху додавати цукрову пудру і замішувати мастику. Пудра піде вся, отримаємо пластичну масу. Отриману мастику покласти в пакект, щільно закрити і на пару годин покласти до холодильника. Після того, як виймете з холодильника ще раз вимніть мастику, щоб вона набула мякості і пластичності.
Автор вказує, що вона має властивості марципану і добре використовувати її для фігурок. Якісь звірята я теж ліпила. Для квітів не годиться. Без какао вона рекомендує для обтяжки, я ж використовувала для плетення корзинки (на фото). Приємно з нею працювати. Головне, щоб руки не були вогкі, бо вона починає липнути.
Джерело: Не можу згадати. Але хочу сказати автору велике спасибі за рецепт такої мастики.