|
Для паляниці-
300 мл кефіру 1 яйце 1 ст.л. цукру 1 неповна ч.л. соди, гашеної оцтом борошна до м"якого тіста Додатково-
1 скл.маку 3-4 ст.л. цукру
2-3 ст.л. меду
1 скл. окропу
З усіх інгрідієнтів замісити нетуге тісто (м"якше, ніж на вареники). Сформувати руками у формі 20 на 25 см корж. Випікати при 190 *С до золотистого кольору. Мак промити, запарити і втерти, додаючи цукор.
Охолоджену паляницю порізати на невеликі шматочки ( приблизно 3 на 3 см), залити окропом і накрити кришкою, щоб впарилася ( кількість води може бути меншою чи більшою, паляниця не має бути дуже мокрою). Додати мед та мак і вимішати. Кількість меду (цукру) можна змінювати під свій смак. Смачного !
Джерело: Сімейний рецепт. Паляницю з маком завжди вдома робили на Спаса , інколи на Маковея.
|
|