|
1,5 л води 6-7 яблук 2-3 ст.л. цукру ( або до смаку) щіпка ванільного цукру чи кориці 1 скл. сметани 1 ст.л. борошна
Яблука почистити, нарізати дольками, залити водою, додати цукор і варити доти, поки яблука не стануть м"якими (майже будуть розварені). Борошно добре розтерти зі сметаною(щоб не було грудочок) та влити у компот. При потребі доцукрувати, додати ваніль чи корицю за бажанням. Варити, поки не загусне. Споживати можна і у гарячому, і у холодному вигляді.
Смачного !
P.S. Замість борошна можна використати крохмаль, попередньо розвівши його у 150 мл холодної води. Кількість яблук і води можна змінювати, тоді ябчанка може бути густішою або рідшою.
Джерело: Рецепт ще від бабусі. Ябчанку завжди готували на Спаса (19 серпня), інколи на Маковея (14 серпня).
|
|