|
1-1,200 кг муки 2 скл теплого молока 10 жовтків 125гр дріжджів 100г масла 100г олії 200-300гр цукру 1ч.л. солі 300г родзинок або цукатів
1. Розчинити дріжджі в 1ст.л. цукру+1ст.л. муки+100г масла Залишити поброти до утворення піни (до години часу) 2. Тим часом запарюємо родзинки, висушити за допомогою паперових рушничків, обсипати добре мукою. 3. Додати всі решта інгредієнти до опари,вимішати,додати приготовлені родзинки.ще раз вимішати залишити підростати на 1-1,5 год. 4. Вимісити ще раз. Форми змастити олією. Викласти тісто на 1/3 форми. Залишити рости. Коли тісто підросте до кінця форми - ставимо випікати 5. Пекти 1 год при 200С 6. Гарячі пасочки по бажанню можна змастити збитим білком з цукровою пудрою( рецепт глазурі знайшла на сайті), прикрасити посипкою) 7. Ще основним правилом випікання паски є молитва! Її промовляю перед тим,як приступаю до роботи, при першому замісі і при відправленні в духовкуВсього тричі. Також кроплю опару свяченою водою і перехрещую.
Джерело: Рецепт прабабусі
|
|