ЖелеВ 100 мл води насипати цукор, поставити на вогонь, до повного розчинення цукру, закип"ятити. Вимкнути вогонь.
Малину перем"яти виделкою. Висипати у гарячий сироп. Добре перемішати. Залишити на 5 хв настоюватись.
Процідити через сито, жмих покласти у каструлю. ( у мене вийшло 250 мл малинового "соку")
До отриманого соку додати ще кип"яченої води, щоб в сумі у вас вийшло 500 мл.
Відлити 100 мл і розвести желатин, при потребі рідину підігріти, але не кип"ятити!!!
Желатину беріть ту кількість, яку вказують на пакеті в інструкції, щоб скріпити 500 мл рідини ( польського желатину достатньо 10 г, а нашого потрібно 20г).
Додати желатин до "соку".
Розлити по формах, охолодити 4 год в холодильнику.
Я ще полуничкою прикрасила )))
КомпотВ каструлю з жмихом долити 1 л води , закип"ятити. Дати настоятись 5 хв , процідити ще гарячим (щоб кісточки не виділяли гіркоту при охолодженні).
Цукру можна не давати, це вже на ваш смак.
Смачного :)