2 невеликі грудки, вагою по 200 г 100 г моцарелли 50 г в'ялених томатів 1 зубчик часнику пучок свіжого базиліку сіль, перець
Очистити томати від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Порізати базилік Нарізати моцареллу кубиками середнього розміру. Почистити і нарізати дрібно часник. Змішати сир, базилік,часник і томати. Додати сіль і перець. В кожній грудці зробити надріз, щоб вийшла кишенька. Нафарширувати грудку. Сколоти грудку зубочистками або перев'язати кулінарними нитками. Викласти грудки на решітку пароварки і готувати 20 хвилин.
P.S. Подати фаршировані грудки можна і як гарячу страву і як холодну закуску. Щоб нарізати тонко м'ясо, його потрібно охолодити, завернувши в плівку або фольгу, щоб не обвітрювалось. Якщо у вас немає свіжого базиліку можна використати шпинат, приправивши сухим базиліком або орегано. Моцареллу можна замінити іншим сиром, але це змінить смак страви.
Джерело: Рецепт з книги "Блюда на пару" Жанна Дятлова (2013)
|