Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Головна » Хумус з в'яленими томатами
 

Хумус з в'яленими томатами

8 квітня, 2015  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Головна, Пісні страви, Закуски, Страви з овочів та грибів, Квасоля
 

Хумус з в'яленими томатами

130 г сухого нуту .
6 шт томатів в'ялених
25 мл олії оливкової
35 мл свіжовичавленого лимонного соку
2 зубці часнику
2 ст. л кунжутної пасти
Сіль, перець чорний, петрушка - за смаком

1. Нут завжди радять попередньо замочити на ніч, а потім вже варити приблизно годину, а то й більше, проте можна просто промити нут, залити його водою ( в 2 рази більшеза нут). Відразу ставимо його варити, через 60-80 хвилин перевірити наготовність.

2.Якщо хочете більш ніжний хумус, то зварений нут треба залити холодною водою, трохи потримати його там, а потім злити і вже кожну горошину очистити. Це досить легко, але клопітно. Воду що залишилася в каструлі злите в кухоль.

3.Часник очистити і пропустити через прес. У блендер викладаємо нут, в'ялені томати, подрібнений часник, тахіну (кунжутну пасту)*, сіль, мелений перець, вливаємо оливкову (можна і соняшникову) олію, сік лимона і починаємо подрібнювати.

4.Періодично додавайте воду, яка у нас залишилась від варіння. Як підсумок - ми повинні отримати консистенцію густого крему. Якщо вода, яка залишилася після варіння нуту, закінчилася, а вам потрібно ще, то просто додайте звичайної кип'яченої води.
Регулюйте смак - можна додати трохи більше соку лимона або часнику, перцю - тут уже, як вам більше сподобається.

Хумус з в'яленими томатами


*Кунжутну пасту можна легко приготувати з кунжуту, для цього потрібно:
Візьмемо 3 столові ложки кунжуту і хвилину обсмажити на сковороді до появи ароматного запаху. Далі викладаємо його в блендер (такий, який може молоти каву), вливаємо приблизно 2 столові ложки оливкової олії і починаємо дрібнити до стану пасти.

Це не так просто. Періодично вимикайте блендер, знімайте зі стінок зернятка, що прилипли, ще не перемелені і хвилин через 5 отримаєте цю саму пасту. Може вона і не буде ідеальною, але досить наближеною, це точно.

Джерело: [u] меню недели [/u]

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ксенічка (8 квітня 2015 02:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Дуже смачненька страва, а з лавашем особливо смакує ! Шедевр східної кулінарії!! a0a
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 26
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100