|
на 0,5 л теплого молока 1 ст. л. цукру (без верху) щіпка солі 1 жовток чи 1 яйце (а можна і взагалі без нього) 30 г дріжджів борошна стільки, щоб тісто було м'яке
Якщо є час, даю тісту підійти (тоді вони пухкіші) Виробляю вареники (до ягід додаю півчайної ложки цукру)
Вареники варю на пару приблизно 5 хвилин. Посипаю цукром.
З решти тіста можна насмажити пиріжків або закинути в морозилку до наступної нагоди.
P.S. Вареники з ягодами у нас прийнято варити на пару, а ще вигідно тим, якщо зостались, то й через 3 дні розігрієш у мікрохвильовій - як тільки зварені. Звісно ж, багато не наготовляю, їх простіше потрошку варити щодня. Тісто, як уже зазначала, замішую, щоб вистачило ще й на смажені пиріжки.
|
|