Голець - різновид червоної риби.Філе голеця помити, дати стекти воді, порізати на кусочки, додати сіль, перець і сік лимона. Перемішати і залишити на 15 - 20 хв.
Приготувати сметанну заливку: до сметани витиснути часник, додати порізану зелень петрушки (в мене заморожена, додавала 3 ст. ложки) і трішки (бо вже посолене і поперчене філе) солі з перцем, розмішати.
На дно форми для запікання викласти порізану півкільцями цибулю і половинку порізаного невеличкими часточками лимона (з якого вже видавили сік до філе). Поверх викласти замариноване філе, яке залити сметанною заливкою.
Поставити запікати в розігріту духовку на 40 хв.
Джерело: рецепт власний. Так готую і любу іншу рибу.