2 ст. л. вівсяних пластівців
2 ст. л. грецьких горіхів
1 ст. л. сушеної журавлини або родзинок
1 ст. л. цукру
1 яйце
дрібка кориці, солі, сушеного імбиря
0,5 ч. л. ванільного цукру
0,5 ч. л. розпушувача
2 ст. л. олії
130-150 г борошна
2-3 ст. л води ( при потребі)
Вівсяні пластівці, горіхи, журавлину, цукор, ванільний цукор, корицю, сіль, імбир покласти в блендер і перемолоти в борошно ( по можливості)))). Можна і на м'ясорубці, та це довше)))
Висипати все в глибоку миску, додати яйце, олію та перемішати .
Ввести борошно з розпушувачем, замісити не туге тісто (як на вареники), при потребі додати воду.
Є три способи приготування печива:
1 спосібРозтачати тісто товщиною 3 мм , вирізати печиво довільних форм та смажити на сухій пательні на маленькому вогні.
2 спосібЗ тіста зробити кульки діаметром 2-3 см і випекти в вафельниці на середній температурі.
3 спосібЗамість води до тіста додати 3 ст. л. жирної сметани , борошна підсипати стільки, щоб тісто вийшло не дуже туге. Розтачати товщиною 4-5 мм, вирізати печиво довільних форм та пекти при 180* приблизно 12-15 хв.