Борошно просіяти , додати до нього дріжджі.
50 гр масла розтопити , змішати з молоком , водою , цукром і злегка збитим яйцем. Поступово всипаючи борошно , замісити тісто. Вимішувати доти , поки тісто не стане еластичним і перестане прилипати до рук - орієнтовно 7-8 хвилин.
Додати сіль. Залишити тісто для підйому в теплому місці на 1 годину ( воно збільшиться в об'ємі вдвічі ) , накривши миску плівкою.
Другу частину масла розтопити . Сформувати хліб , додавши при цьому порізаний на маленькі шматочки печений перець, для цього треба тісто нарізати чи нащипати на невеликі шматочки. Вмокати їх в розтоплене масло , викладати у форму для випічки , залишаючи місце для підйому тіста - воно росте.
Форму брати для випічки кексів - цеглинкою . Залишити для підйому ще хвилин на 40.
Духовку розігріти до 190 градусів. Пекти хліб близько 40 хвилин.
Ось ще одно фото в розрізі чи розломі (так правильніше), де чітко видно структуру тіста
Дуже-дуже смачний хлібчик, його можна нарізати або відщипувати шматочками, (ніби мавпочки :), звідси й мабуть назва самого хліба). Дуже ароматний смакуватиме до ранкової свіжозвареної кави, чи до м'ясного паштету, і з абрикосовим варення смакуватиме неабияк !
Вартує спробувати хоч раз, длятого аби переконатись, що Він справді такий!