|
1 апельсин 44 зернята кави 44 чайні ложечки цукру Пляшка горілки 0,5 л
Невеликий апельсин ( такий, щоб помістився в літровий слоїк) добре вимити. Шпичастим ножиком проколювати шкірку апельсина аж до м’якоті і в ці отвори вставляти кавові зерна. Робити це над тарілкою, бо з апельсина буде текти сік. Покласти нафарширований кавою апельсин в слоїк, всипати цукор і влити горілку, закрити капроновою кришкою. Тримати в темному місці 44 дні, періодично розмішувати, щоб цукор повністю розчинився. З апельсина витиснути сік. Готовий лікер перелити в пляшку. Лікер має приємний апельсиновий смак з відчутною ноткою кави.
Джерело: Дуже давно, від знайомої Софії Іванової.
|
|