|
[Тісто: 250 г маргарину 3 ст. л. цукру 400 г борошна 1 яйце 4 ст. л. какао 0,5 ч. л. меленої кориці
Маково-сирний та цитрусово-сирний прошарки 1,4 кг домашнього сиру 8 яєць 10 ст. л. цукру 2 ст. л.борошна 2 ст. л. картопляного крохмалю 1 апельсин 5-6 ст. л. маку
Мак запарити і змолоти,з апельсина зняти цедру,білий шар видалити,щоб не гірчила начинка і разом з м'якоттю змолоти. В двох окремих посудинах за допомогою блендера змішати всі одинакові складники для двох сирних прошарків,додавши до однієї частини мак,а до іншої апельсин. Якщо сирна маса з апельсином буде зарідка,то можна додати крохмалю на ложку більше ніж вказано в рецепті.
Для тіста-основи перетерти сухі інгредієти з м'яким маргарином,вкінці для в'язкості додати яйце.
Рівномірно викласти тісто по формі (я брала розміром 25х35 см),попередньо вистеливши пергаментним папером. Ущільнити тісто рукою. Викласти на тісто маково-сирну суміш,а на неї суміш з апельсином.
Поставити до розігрітої духовки і випікати близько 40 хвилин при температурі 180 С, потім температуру зменшити до 160 С і пекти ще 15-20 хвилин. Охолодити в формі. Коли повністю вистигне,можна обережно підтримуючи за папір перекласти на дошку.
P.S. Найкраще підходить свіжий жирний домашній сир,брала саме такий і сирник вийшов справді смачним.
Джерело: Рецепт знайшла на сайті www.cookorama.net
|
|