В миску насипати борошно, цукор, ванільний цукор, нарізане на кусочки масло. Вилкою посікти до крошки. Додати яйце, соду і швидко замісити тісто. Викласти його у форму, сформувати бортики і випікати при 180С - 20 хвилин.
За цей час готуємо начинку:яйця збиваємо із цукром. Сир перемелюємо на мясорубці , додаємо манку, сік лимона, ванільний цукор. Додаємо збиті яйця і легенько перемішуємо. Яблука чистимо від шкірки і серцевини , нарізаємо тоненькими плястерками.
Витягаємо нашу основу із духовки і викладаємо зверху половину сирної начинки, потім яблука і зверху знов сирна начинка.
Збиваємо 1 жовток і 1 ст.л. молока. І цим змазуємо зверху сирник. Випікаємо при 180 С - 50 хвилин.
Я від себе додала в сирну начинку ще кокосову стружку (вона в мене зелена), тому сирник в мене вийшов в крапочку
Джерело: Рецепт із ЖЖ.