|
Тісто: 0,5 л молока 1,5 скл. цукру 5 яєць 100 г маргарину 50-75 г дріжджів 50 г олії ваніль борошно, щоб було м'яке тісто.
Начинка: 350 мл молока 2 жовтки 2 ст. л. борошна 4 ст. л.цукру цедра одного лимону 50 г масла 1 ст. л. лимонного соку
Молоко закип'ятити, додати маргарин. Дати охолонути до кімнатної температури. Яйця збити з цукром, додати ваніль. Дріжджі розвести в 50 г теплого молока і 1 ч. л. цукру. Все змішати і замісити м»яке тісто, в кінці замісу додати олію. Тісто виходить еластичне, не липне до рук. Поставити в тепле місце, щоб підійшло на 3 год.
Начинка. Все , крім масла, змішати і варити на повільному вогні , весь час помішуючи, готовий крем повинен булькати. Охолодити до кімнатної температури, додати масло і добре вимішати. Тісто поділити на кусочки і розкачувати овалом, викласти крем ближче до краю палянички. Закрити крем тістом і добре защипати. Край тіста, який залишився ,розрізати на смужки і згорнути булочку. Булочки викласти на деко, змащене маргарином, дати підійти. Змастити збитим жовтком і пекти 15 хв при температурі 180 градусів. Холодні булочки посипати цукровою пудрою.
|
|