1,2 кг сиру 1,5 л молока 3 яйця (бажано домашніх, бо від них буде залежати й колір сиру), 1\2 ч. л. соди 2 ст. л. цукру 200 г масла горішки, родзинки
Сир проварити в молоці 7-10 хвилин на маленькому вогні. Залишити трохи охолоджуватись. Після повного остигання утворену масу добре відтиснути. Помістити в каструльку і додати масло. Усе гарно на вогні вимішати до однорідної маси. Збити яйця з содою і цукром, родзинками і горішками і теж додати в сирну масу. Варити 5-7 хвилин на маленькому вогні до загустіння. Викласти у форму і залишити на 1-2 години для повного застигання. Далі нарізаємо і насолоджуємося.
P.S. Взагалі, ми звикли завжди куштувати сир солений, зі спеціями, ну ще для більшої різноманітності можна додавати червоний перець, шинку, мариновані гриби, мариновану суміш овочів і т.д.
Проте я цього разу приготувала більш десертний варіант без солі, а з додаванням цукру і родзинок та горішків. Вийшов смачний та оригінальний варіант сиру. А ще ми смакували його порізавши на брусочки з шоколадною поливкою.
|