|
4 середніх цілих кальмарів з крилами 1 столова ложка насіння фенхелю морська сіль мелений чорний перець цедра і сік 2 лимонів оливкова олія 2-3 червоних чилі, без насіння і нарізані 1 жменю свіжої м'яти, дрібно нарізаного 1 лимон, розрізаний на частинки для сервірування
Кальмари помити, зняти верхню шкірку-плівку, дістати хорду. Покласти кальмара на дошку так, щоб його крила лягли пластом на дошку ("на спину") Всередину кальмара вставити широкого ножа, а іншим гострим ножем нарізати кальмар впоперек на вузенькі полоски. Ніж всередині не дасть розрізати кальмара повністю і кальмар буде триматися цілим, але буде й нарізаним. Виглядає дуже ефектно. У ступці перетерти насіння фенхелю в легкий порошок з доброю дрібкою солі і перцю. Натерти цим всім кальмари, переконавшись, що приправа проникає в усі розрізи. Відразу ж на гарячу сковорідку гриль, повертаючи кожні 30 секунд або близько того, поки кальмари змінять форму і зміняться від непрозорого до білих всередині. Це не повинно зайняти більше, ніж кілька хвилин.
Додати лимонний сік в миску, оливкову олію екстра і збити. Додати лимонну цедру, перець чилі, м'яти і дрібку солі і перцю. Полити цим кальмари.
Дуже швидко і смачно, як і будь-що у Джеймі Олівера.
Від себе: кальмари слід брати середнього, або, навіть, меншого за середній розмір. У мене цього разу були великі (один по-діагоналі ледве поміщався на сковорідці) - вони занадто товсті, довше прожарюються і на смак мені наче не такі, як меншенькі. Хоча все-рівно смачні.
Джерело: сайт jamieoliver.com
|
|