|
1 велика камбала 2 жмені червоних і жовтих помідорів чері 4 зубчики часнику, почищеного, дрібно порізаного 1 пучок свіжого орегано або базиліку 1 пучок зеленої цибулі, дрібно нарізаної 1 столова ложка бальзамічного оцту морська сіль свіжезмелений чорний перець 2 лимона оливкова олія 1 жменя чорних оливок, порізаних 1 пучок петрушки, дрібно нарізаної
Рибу помити, обсушити. Гострим ножем поробити надрізи до кістки через кожні 2,5 см. Розігріти духовку до 200 º C/400 º F / газ 6. У миску додати помідори, часник, орегано або базилік, зелену цибулю, бальзамічний оцет, щіпку солі і перцю і цедру і сік 1 лимона до нього. Додати пару столових ложок оливкової олії і добре перемішати, потім викласти дно великого глибокого дека. Якщо готувати декілька невеликих рибин, треба вибрати деко, в якому б риба була щільно викладена по всьому деку "валетом". Тепер додати оливки, петрушку, сік і цедру другого лимона в миску, змішати з невеликою кількістю оливкової олії, а потім викласти цю суміш на рибу. Приготувати в духовці протягом 12 до 15 хвилин, залежно від розміру риби. Для перевірки готовності, кінчик ножа потрібно вставити в найтовщу частину риби. Коли риба готова, м'ясо буде легко відставати від кістки.
В оригіналі в рецепті було 4 морських язика, але я цього разу розжилася здоровенною камбалою, результат перевершив очікування :-) Як завжди у геніального Джеймі все дуже просто, швидко і смачно.
Смачного!
Джерело: сайт http://www.jamieoliver.com
|
|