|
1 червона цибуля (велика) 0,5 цибулини фенхелю 1 паличка селери оливкова олія 1 розміром з великий палець шматок свіжого імбиру 2 зубчики часнику 0,5 свіжого червоного перцю чілі 1 пучок свіжого базиліка 1 ст. л. насіння коріандру 2 гвоздики 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю морська сіль 1 кг жовтих, оранжевих або зелених помідорів 350 мл холодної води 200 мл червоного винного оцту 70 г м'якого коричневого цукру
Цибулю, фенхель, селеру, часник порізати на шматочки середнього розміру, імбир нарізати на тонкі пластини, базилік розібрати на листя (його поки що відкласти) та стебла. У каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, помістити туди всі ці овочі, додати насіння коріандру та гвоздику. Приправити перцем і хорошою дрібкою солі. Готувати на повільному вогні протягом 10-15 хвилин до м'якості, помішуючи час від часу. Помідори порізати, додати до овочів, що тушкуються, влити 350 мл холодної води. Довести до кипіння і варити на повільному вогні, поки соус не зменшиться у два рази. Додати листя базиліка, то збити соус в кухонному комбайні або ручним блендером, і пропустити його через сито двічі, щоб зробити його гладким і блискучим. Перелити соус в чисту каструлю і додати оцет і цукор. Помістити соус на вогонь і варити, поки він не загусне і не стане консистенції томатного кетчупу. У цей момент виправити приправи за смаком. Розлити в стерелізовані пляшки, витримати в холодильнику мінімум пів року.
Від себе: готувала із звичайних домашніх помідорів, цукор замінила на звичайний білий. Найоптимальніше за один раз робити подвійну порцію, виходить десь 1,3 л. готового продукту. Виходить дуже смачний густий соус, куповані і рядом не стояли.
Джерело: http://www.jamieoliver.com/recipes
|
|